vineri, 2 februarie 2018

Caraval - Stephanie Garber

Stephanie Garber



Cum am văzut coperta cărții Caraval am fost sigură că dincolo de ea se află o carte minunată.

Am trăit povestea alături de Tella și Scarlett pe tărâmul Caravalului în lumea lui Legend.

Caraval este despre iubirea necondiționată


Scarlett și Tella sunt două surori rămase fără mamă și crescute de un tată tiran.

Tella își dorește din copilărie să participe la Caraval însă scrisorile surorii ei către Legend nu primesc niciodată un răspuns.

Aflată în pragul unei căsătorii cu un bărbat pe care nu îl cunoaște, Scarlett primește două invitații la Caraval, însă nu mai vrea să plece pentru a nu își supăra tatăl.

Tella împreună cu marinarul Julian, pune la cale un plan de a ajunge la Caraval, însă Scarlett alfă planul celor doi și se opune.

Tella si Julian o răpesc pe Scarlett, și pleacă împreună spre tărâmul lui Legend.

Doar că ajunsă acolo, Scarlett află că sora ei a dispărut și va trebui să o găsească, lucru deloc ușor.

Acum Scarlett se află pe un tărâm necunoscut, fără indicii legate de locul unde s-ar putea afla sora ei și în compania lui Julian, pe care nu îl agreează.

Ea este nevoită să își petreacă timpul împreună cu acesta pentru a o găsi pe sora ei și să se întoarcă acasă cât mai repede.

Caraval, fiind un tărâm magic, îi va juca tot felul de farse și o va dezorienta tot mai mult. Timpul nu mai este la fel cum îl știa ea și pretutindeni apar personaje care mai de care mai interesante și ciudate.

Scarlett este supusă mai multor teste, apar personaje, actori ai Caravalului, care o vor ajuta sau nu în călătoria ei.

Caraval este o poveste despre iubire, onoare, curaj și descoperirea propriilor forțe.

Scarlett va trece prin multe aventuri care îi vor dovedi acesteia că lumea este mai mare decât crede ea și că ea este mai puternică decât crede.

Stephanie Garber a construit un tărâm nou plin de magie


La începutul cărții o vom cunoaște pe Scarlett cea timidă și supusă dorințelor tatălui ei.
Pe parcursul cărții vom afla că ea are un caracter puternic. Este dispusă să se sacrifice pentru ca ea și sora ei să aibă o viață mai bună.

Depune eforturi enorme ca să o poată găsi pe Tella și își depășește forțele proprii.

Tella este copila neînfricată, cu o puternică dorință de aventură. Are o minte sclipitoare și este un caracter puternic. Dă dovadă de curaj sfidând ordinele tatălui său.

Chiar dacă pedepsele pe care acesta le aplică celor două surori sunt dintre cele mai crude, Tella continuă să facă ceea ce își dorește fiind mereu apărată de sora sa mai mare.

Legend este un personaj care este prezent pe tot parcursul cărții, dar nu îl cunoaște nimeni. Aflăm despre el că este o gazdă jovială, care se poartă foarte bine cu oaspeții prezenți la jocul lui.

Julian este cel care a mai participat la Caraval și se oferă să o ajute pe Scarlett în călătoria ei. Chiar dacă apare și dispare el nu o părăsește niciodată pe aceasta.

Caraval este o carte extrem de bine scrisă. Nu este previzibilă și de fiecare dată când crezi ca știi ce se va întâmpla mai departe situația se răstoarnă și tot ce ți-ai creat în minte până atunci se va schimba radical.

Stephanie Garber a creat atat de bine povestea și a descris atât de bine sentimentele și trăirile lui Scarlett încât toate acele stări se transmit în inima cititorului. 

Apreciez enorm cărțile unice, cărțile care te transpun în lumea lor. Ador cărțile care te fac să îți imaginezi tărâmul descris și te fac să empatizezi cu personajele.

Caraval de Stephanie Garber este o carte unică, o carte foarte bine scrisă, cu un tărâm unic. Unde mai pui că la începutul cărții are și o hartă a acestui tărâm numit Caraval.

Volumul a apărut la editura RAO.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu